El Ple de l'Ajuntament sotmet avui a aprovació inicial la modificació de les ordenances fiscals de 2017

Divendres, 28 d'octubre de 2016 a les 09:16

L'Ajuntament de la Llagosta debatrà aquesta tarda en un ple extraordinari la proposta de modificació de les ordenances fiscals de 2017 de l'equip de govern municipal. La sessió començarà a les tres de la tarda. El rebut de l'aigua s'apujarà un 4,2% i el de les escombraries, un 2,8% per tal d'actualitzar-los al cost del servei. En la taxa de l'aigua, queden congelades les tarifes corresponents a drets d'escomesa i manteniment de comptadors. L'Impost de Béns Immobles no es toca a l'espera de l'aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017 i la incidència que pugui tenir en la revisió dels valors cadastrals. El tipus aplicable es pot aprovar fins a l'1 de març de l'any que ve.

En l'Impost de Vehicles es modifica la bonificació corresponent als vehicles de més de 25 anys, que passa del 50% al 75%.

En l'Impost d'Activitats Econòmiques, s'incorpora una bonificació per a aquelles empreses que incrementin la seva mitjana de treballadors amb contracte indefinit en relació a l'exercici anterior. Les bonificacions van del 10% al 50%.

Pel que fa a l'Ordenança de serveis urbanístics, s'incorpora una tarifa per les inspeccions a habitatges que estiguin tancats i sense cap ocupació. Aquesta actuació va adreçada bàsicament a actuar contra les grans empreses i els grans tenedors de pisos.

En el cas de l'Ordenança de servei d'atenció domiciliària es fa una rebaixa generalitzada de totes les tarifes.

L'Ajuntament de la Llagosta va obrir aquest any la possibilitat a la ciutadania de presentar propostes a les modificacions de les ordenances. Es van rebre suggeriments de cinc ciutadans, la gran majoria dels quals han estat recollits en la proposta de l'equip de govern.

El ple serà retransmès íntegrament per Ràdio la Llagosta.

Darrera actualització: 28.10.2016 | 10:58